Kleur bekennen! Spirulina Blauw

Graag willen we u bekend maken met de natuurlijke kleur Spirulina Blauw. Dit is een “Colouring Food” dus zonder E-nummer. Het product “Spirulina Blauw” is zowel water als olie oplosbaar verkrijgbaar, en is toepasbaar in vele applicaties. In poedervorm is het ook wateroplosbaar in te zetten.

Spirulina Blauw is de naam in de volksmond, de echte naam is Phycocyanine. Spirulina zijn de algen waaruit de blauwe component, phycocyanin, gehaald wordt.

Aan Spirulina worden vele positieve kwaliteiten toegeschreven en het heeft dan ook een lange historie in food supplementen. Spirulina bevat veel voedingsstoffen en ook een aantal fytochemicaliën (door planten geproduceerde stoffen die goed voor de gezondheid zouden zijn en die komen voornamelijk voor in verse groenten en fruit).

Kenmerken van Spirulina Blauw:
Hitte: Stabiel tot maximum 60 ℃. Het is beter om toe te voegen nadat het product is afgekoeld tot lager dan 60 ℃
PH: Stabiel in pH-bereik van 4-7, in combinatie met zuur en alcohol is het beter om Spirulina Blauw toe te voegen aan het einde van het proces.
Licht: Redelijk vergelijkbaar met Beta-caroteen maar stabieler dan Kurkuma.

Applicaties
Spirulina Blauw is multifunctioneel inzetbaar. Op deze pagina laten wij (bovenaan) een aantal voorbeelden zien van applicaties waarin de blauwe kleur goed inzetbaar is.

Klik hier voor de productspecificaties

TIP!  In combinatie met een gele kleur (Safflower) wordt het een hele mooie groene kleur zonder E-nummer. Zie hiervoor ook onze vorige nieuwsbrief van najaar 2017.